Beleef ‘t in Twente

Twente is een prachtige regio in Overijssel waar veel te beleven valt. In deze regio vind je veel leuke steden, zoals Almelo en Enschede. Beide steden hebben veel te bieden op gebied van uitgaan, cultuur, sport en winkelen. Ook vind je in de regio prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Ontdek Almelo

In Almelo is er altijd wat te doen. Naast leuke winkels en terrassen zijn er veel verrassende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het Wevershuisje. De historische stadsboerderij ligt midden in het centrum van Almelo. Hier worden door vrijwilligers leuke activiteiten georganiseerd en kun je er een rondleiding volgen. Daarnaast worden er demonstraties gegeven. Toegang tot het Wevershuisje is bovendien gratis.

Op korte afstand van het Wevershuisje vind je Bolletje, winkel & koffieschenkerij. De winkel, het geboortehuis van Bolletje, bestaat sinds 1867. Je vindt er ook een Bolletje Museum waarbij je oude bakmachines en oude Bolletje beschuitbussen kunt bewonderen. In de koffieschenkerij kun je genieten van een heerlijke kop koffie en Twentse krentewegge. Voor de thuisblijvers vind je er leuke cadeaupakketten.

Enschede

Bierliefhebbers gaan naar Enschede. In de Grolsch Brouwerij kun je samen met een gids het brouwhuis bezoeken. Na de rondleiding kun je in het Grolsch café alle bieren die Grolsch maakt proeven. Ook jongeren van 12 jaar tot 18 jaar zijn onder begeleiding welkom. Voor hen is er frisdrank.

Houd je meer van voetbal? Ook dan moet je naar Enschede. De stad is de thuisbasis voor voetbalclub FC Twente. In de Grolsch Veste, het stadion, kun je diverse rondleidingen volgen en kun je het FC Twente museum bezoeken.

Grolsch stadion

De prachtige natuur

Als je genoeg hebt van het stadse vertier ga dan naar Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Je hebt er vele prachtige wandel- en fietsroutes. Je vind er onderweg diverse horecagelegenheden waar je even kunt uitrusten. In de directe omgeving vind je er vele hotels, bed&breakfast en pensions waar je kunt overnachten. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten die natuur gerelateerd zijn georganiseerd.

Kortom; in Twente is er voor iedereen iets te beleven!