Fietsend door Overijssel

Ga je op vakantie naar Overijssel? Deze provincie leent zich perfect voor mooie fietstochten langs de diverse landschappen. De ideale manier om te overnachten in Overijssel is natuurlijk op een camping. De campings van Ardoer liggen op prachtige locaties midden in de natuur en vaak in de buurt van een bos. Zo kom je tijdens je vakantie aan ultieme ontspanning toe!

Wanneer je je eigen fiets niet mee neemt op vakantie heb je de mogelijkheid om op de camping een fiets te huren. De fietsverhuur heeft verschillende type fietsen staan, van normaal tot elektrisch en van volwassenfietsen tot kinderfietsen. Op die manier heeft iedereen een fiets die bij hem of haar past en kan iedereen genieten van de mooie fietsroute die op de planning staat.

Naast een goede fiets, is het ook belangrijk om de juiste spullen mee te nemen wanneer je gaat fietsen. Of het nou om een korte of lange fietstocht gaat, er zijn een aantal basis producten die altijd van pas komen! Je moet in ieder geval deze spulletjes niet vergeten:

  • Bidon met voldoende drinken
  • Fietscomputer
  • Extra slot
  • Bandenplakset
  • Fietspomp
  • Routeboek/kaart
  • Helm

Overijssel kent een ongerepte natuur waardoor je op de mooiste plekjes komt! Je kunt zelf een route samenstellen via het knooppuntensysteem of kiest voor een knooppuntroute die al voor je is samengesteld. Zo begin je dichtbij een van de campings in Overijssel en weet je zeker dat je hier ook weer eindigt... Mits je de juiste route blijft volgen!

Overijssel kent verschillende gebieden om te fietsen. Zo kan je in Salland door de bossen fietsen en zal je de versnellingen op je fiets goed kunnen gebruiken. Het gebied Waterreijk is ook erg mooi en vlak. Fiets langs Giethoorn en maak even een stop bij dit plaatsje, ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Het gebied langs de IJssel is erg mooi en een belangrijk gebied voor Nederland. Dit wordt dan ook wel het Nationaal Landschap IJsseldelta genoemd. Twente mag je ook zeker niet overslaan! Tussen het fietsen door even een stop in de grootste stad van Overijssel, Enschede, maken voor een heerlijk lunch.