Met kids op vakantie

YES, het is tijd voor een vakantie! Heerlijk met het gezin vertoeven op een kindvriendelijke camping middenin de natuur. Overijssel staat bekend om de waterrijke natuurgebieden en groene omgeving. Veelzijdig is het juiste woord voor deze mooie provincie, want ook aan gezellige steden en historische dorpjes geen genoeg.

Hoe kies je nu een goede en gezellige familiecamping uit? Er zijn dan een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is er vaak in het hoogseizoen en soms ook daarbuiten een animatieteam aanwezig om gezellig met de kids activiteiten te ondernemen. Denk aan verschillende soorten spelletjes, een speurtocht of lekker knutselen. Deze activiteiten zijn vrijwel altijd gratis. Hier kunnen de kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen voor de rest van de vakantie! Als dat niet leuk is?

Het is ook goed om te letten op welke faciliteiten de camping aanbiedt. Is er bij het zwembad ook een peuter- of kleuterbadje aanwezig? Hier kunnen ze lekker spetteren terwijl jullie een oogje in het zeil kunnen houden. Diverse campings beschikken over speciaal kindersanitair, een kindertheater, kinderboerderijen en heerlijke kindermenu’s in het restaurant of de brasserie. Ook is het belangrijk om te bekijken welke extra’s de campings hier voor kinderen aanbieden, zijn zoals een kinderbedje, beddengoed of een kinderstoel.

Wil je helemaal goed voorbereid op vakantie gaan? Bekijk thuis het weerbericht als je gaat inpakken. Ook als ze heel de periode mooi weer afgeven is het verstandig om een lekkere dikke trui mee te nemen voor wanneer het 's avonds afkoelt. Vergeet de lievelingsknuffel van je kind(eren) niet en neem ook een aantal spelletjes voor onderweg of voor op de camping! En neem voor jezelf een mooi boek mee of een tijdschrift, want ook jij en je partner hebben vakantie en kunnen een momentje voor jezelf pakken!

Zie je het niet zitten om met jonge kinderen in een tent te verblijven? Dan zijn er natuurlijk voldoende andere mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan een vakantiewoning in Nederland. Je bent er even lekker uit met je gezin, maar je hebt geen gedoe met luchtbedden, 's nachts naar het toiletgebouw en als het slecht weer is... dan zitten jullie lekker binnen!

Het is nu dan echt tijd om te gaan genieten van die vakantie samen!