Tips en trips

De leukste vakantie vier je natuurlijk in Overijssel! Weet je nog niet wat je allemaal wil bezoeken, lees dan snel verder. Hier vind je een selectie uit allerlei leuke dagjes uit voor jong en oud. Verblijf op één van de campings van Ardoer zodat je binnen no time bij de mooie bezienswaardigheden en leukste uitjes bent. De campings liggen in de regio’s Twente, Salland, Vechtland en in Land van Vollenhove.

Trips voor gezinnen

Ben je na een dagje aan het zwembad bij de camping toe aan een uitje? Geen probleem! Overijssel heeft tal van leuke uitjes voor gezinnen met kinderen. Ga naar het Avonturenpark Hellendoorn, leuk voor alle leeftijdsgroepen! Je vindt hier onder andere (water)achtbanen, een draaimolen en een speelkasteel. De tien meter hoge klimmuur en de tokkelbanen bij Klimpark Adventure World is voor waaghalzen super leuk! In Overijssel ligt ook Attractiepark Slagharen, waar je toegang hebt tot allerlei leuke activiteiten en attracties.

Urenlang speelplezier, het hele jaar door! Bij De Flierefluiter in Raalte vind je een grote buitenspeeltuin, een zwembad, een indoorspeelparadijs én een kinderboerderij. Het ideale dagje uit dus voor het gezin!

Voor jong & oud

Indrukwekkend voor jong en terug in de geschiedenis voor oud! Museum Buurtspoorweg neemt je mee in een stukje spoorweggeschiedenis. Zo reis je onder andere mee met historische stoomlocomotieven en rijtuigen, en maak je de rit tussen de museumlocaties in Haaksbergen en Boekelo in stijl mee!

Uitjes voor volwassenen

Met stipt op nummer 1 staat de natuur van Overijssel. Hier kun je heerlijk fietsen en mooie wandelingen maken terwijl je geniet van de diverse landschappen. De Sallandse Heuvelrug is een prachtig gebied om per fiets te verkennen. Maar ook Nationaal Landschap IJsseldelta mag je niet missen! De wandeling of fietstocht wordt afgewisseld natuur en pittoreske dorpjes zodat je het échte Overijssel leert kennen. Natuur afwisselen met het stadse leven? Dan is het leuk om de stad Enschede te bezoeken. Gezellig winkelen bij leuke boetiekjes en bekende winkelketens en ’s avonds lekker uiteten! Of ga naar Giethoorn, wat ook wel het Venetië van Nederland genoemd wordt door de vele waterwegen en bruggetjes in dit dorpje.

Niemand zal zich dus vervelen tijdens de vakantie! Of het nou hartje zomer is of tijdens een natte herfstdag, er zijn voldoende binnen- als buitenactiviteiten waardoor er altijd wel iets te doen is. Het landschap is in elk jaargetij anders waardoor je in elk seizoen verrast zal zijn van al het moois dat tijdens de route langs je voorbij komt.

Bovendien wordt er ook op de campings voldoende georganiseerd! Denk aan animatieteams en gezellige bijeenkomsten waar jong en oud vrijwillig aan kan deelnemen.

Wil je weten waar je kan kamperen in Overijssel? Campings zijn te vinden door de hele provincie, in allerlei gezellige steden en dorpjes. Boek bijvoorbeeld camping Emst, camping Otterlo, camping Enspijk of één van de andere campings in Overijssel.