Vakantieparken in Overijssel

Soms heeft een vakantiepark een kampeerveld of andersom, heeft een camping ook huuraccommodaties zoals bungalows en chalets. Er is soms dus al snel verwarring tussen een vakantiepark en een camping! Ook in Overijssel kun je – behalve kamperen – natuurlijk ook heerlijk op een vakantiepark je vakantie doorbrengen!

Waar zit hem dan het verschil in? Dat is lastig, want waar er zeer luxe campings zijn, bestaan er natuurlijk ook vakantieparken waar niet heel veel faciliteiten aanwezig zijn. Het ene vakantiepark is voor de rustzoekers, maar ook bestaan er campings met stiltegarantie tijdens de nacht. De grens is dus dun en zit hem vooral in het type accommodatie wat aanwezig is.

Een vakantiepark beschikt vaak over diverse typen accommodaties. Waar op de campings vaak keus zal zijn tussen chalets en stacaravans, bieden vakantieparken ook stenen bungalows aan. Het voordeel hiervan is dat deze accommodaties ook zeker in de koudere winterperiodes zeer geschikt zijn om in te verblijven. Ook veel gehoord is dat de privacy op een vakantiepark net wat meer aanwezig is. Door de bebouwing heeft ieder wat beschutting bij zijn of haar accommodatie. Natuurlijk zullen er ook op vakantieparken geluiden van spelende kinderen te horen zijn, maar een gezamenlijk veld waar ieder met de ingang van zijn tent naar elkaar toe staat is het absoluut niet.

De parken

Zoals genoemd, vakantieparken zijn er natuurlijk ook in Overijssel te vinden. Zo is Recreatiepark De Tolplas rustig en ruim opgezet aan het water. De accommodaties op Vakantiepark Giethoorn hebben een eigen steiger en liggen in het centrum van Giethoorn. Landschapspark Striks Erve beschikt over accommodaties de unieke boerderijstijl van Overijssel. Recreatiepark ’n Kaps is niet alleen een bungalowpark, maar ook en familiecamping. Kortom: voor ieder wat wils!